Vinete umplute cu quinoa

de anca_rm in Mancaruri de post, 14 Oct 2016 | 5473 vizualizari

 

Aceasta reteta este ideala pentru cei care nu consuma carne sau pentru cei care doresc sa reduca consumul ei . Este o reteta ideala si pentru perioada de post daca este servita fara iaurt sau smantana.
Vinata sau patlageaua vanata pe langa faptul ca este foarte gustoasa si versatile are si multe beneficii pentru consumatori . Este o sursa bogata de fibre si vitamine( A si B-uri ) acid folic si minerale . Prin proprietetaile pe care le are ne ajuta in detoxifiere,insomnia, la protejarea sistemului cardiovascular,este utila in curele de slabire oferind o senzatie de satietate, ajuta sistemul imunitar si previne balonarea si constipatia .
Mai multe indicatii si benefici ale patlaginei mai cititi voi pe internet sau in cartile de specialitate , eu va propun o reteta gustoasa , satioasa si sanatoasa .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete maricele
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri quinoa fiarta
  • sare
  • piper
  • pudra de ghimbir
  • 50ml bullion
  • Extra :
  • 250 ml bullion
  • 100 ml apa
  • oregano
  • iaurt /smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu quinoa:

Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime . Cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura . Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea.

Pana cand vinetele scobite lasa zeama ne ocupam de umplutura .

Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri de ulei impreuna cu morcovul . Adaugam si miezul de vinete rezultat din scobire . Acest miez daca este bucati mai mari il taiem . Lasam legumele sa se caleasca si asezonam . Adaugam 50 ml bullion si quinoa . Eu in loc de piper folosesc pudra de ghimbir dar se poate folosi si piper si ghimbir.

Scurgem bine vinetele scobite de zeama lasata si le umplem cu compozitia. Asezam in tava si tunam pe langa ele 250ml bullion amestecat cu 100 ml apa si cu oregano. Dam totul la cuptorul incins la 180-200 grade pana cand intra bine scobitoarea in vinete . Deasupra se poate razui parmesan .

Servim cald cu o lingura de iaurt grecesc sau smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

15.10.2016, 12:54

Catalina L 1

15.10.2016, 18:57

buna ideea, imi place quinoa

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:06

o bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastai galbene scazute